Dit is de Homepage van de Drunense IJsclub DIJK

!!!Waarschuwing!!!

Onbetrouwbaar ijs

Mededelingen.

Politie zal streng controleren op foutief parkeren!!

Klik hier voor parkeer informatie.

Mededeling vrijdag 2 maart 2018

Vanmorgen is de ijsdikte weer gemeten. Helaas was er maar weinig ijsgroei, ijsdikte op de noordelijke helft van de baan is nu ca 40-50mm dus nog steeds ver onder de norm om de baan veilig te kunnen openen.

Aan de zuidzijde kan gerust worden geschaatst op de ca. 20 meter brede strook omdat daar de ijsvloer dik genoeg is.

Wij kunnen als ijsclub niet de verantwoording nemen, ivm aansprakelijkheid, om de baan te open wanneer deze niet aan de minimale ijsdikte eisen voldoet. Veilig afzetten van meer dan de helft van de baan is niet mogelijk.

Gezien de weersverwachting met sneeuw op het eind van de middag en de dooi inval morgen er is besloten om de baan niet te openen. Heel jammer!!

Mededeling donderdag 1 maart 2018

Vanmorgen heeft onze ijsmeester weer de ijsdikte gemeten. Er is een redelijke ijsgroei geweest want de ijsdikte is nu ca 30-40mm voor de noordelijke helft van de baan, dit is helaas nog ver beneden de minimaal benodigde 70mm.

Laat ons hopen dat er komende nacht weer voldoende ijsgroei is zodat er een klein kansje is dat we toch nog de baan kunnen openen voor de dooiaanval in het weekend.

Morgenvroeg rond 10.00h volgt er een update

Mededeling woensdag 28 februari 2018

Vanmorgen is de ijsdikte weer gemeten met teleurstellende resultaten want ijsdikte is tegen de verwachting in maar minimaal toegenomen. De noordelijke helft van de baan, dat gedeelte wat het langst heeft open gelegen, heeft nu een ijsdikte van ca 20-25mm, dit was gisteren 10-15mm dus maar 10mm ijsgroei.

Oorzaak zijn de sterke zon en temperaturen boven nul overdag en minder vorst dan verwacht.

Wij zullen morgenvroeg weer meten maar het is niet de verwachting dat we morgen de baan kunnen openen.

Misschien hebben we vrijdag nog een kansje maar de weerverwachting met sneeuw op vrijdag en zaterdag intredende dooi ziet er niet goed uit.

Jammer want wij zijn er geheel op voorbereid, de containers staan al een tijdje klaar maar het is onverantwoord om de baan te openen en het afzetten van meer dan 3/4 van de baan is geen optie.

Mededeling dinsdag 27 februari 2018

Vanmorgen is de ijsdikte weer gemeten maar toename ijsdikte afgelopen 24 uur was minimaal.

Open gedeelte is nu dicht en dikte is nu ca 10mm. De andere ijsdiktes zijn met ca 10 mm toegenomen.

Verwachting is nog steeds dat we mogelijk op donderdag de baan kunnen openen.

Mededeling maandag 26 februari 2018

Het ziet er nog niet best uit want noordoost zijde baan ligt nog een stukje open, zie onderstaande foto's die vanmiddag zijn genomen.

IJsdikte is vanmiddag gemeten en een groot gedeelte van de baan heeft pas een dikte van 10-15mm, behalve een smalle strook langs de zuidkant (schaduwkant), daar is de ijsdikte ca 55mm.

Zelfs met de te verwachte vorst de komende dagen denken wij dat het waarschijnlijk pas donderdag mogelijk zal zijn om de baan te openen.

Dit zal ook niet van lange duur zijn want zaterdag verwacht men alweer temperaturen van +6/7 graden.

Mededeling zondag 25 februari 2018

Vanmorgen lag de baan nog gedeeltelijk open, zie foto.

Waarschijnlijk op het eind van de dag nog verder open door wind en zon.

Mededeling zaterdag 24 februari 2018

Vrijdagmiddag was de baan nog steeds voor een groot gedeelte open.

Maar vanmorgen was bijna het gehele ijs verdwenen!!!!

Spelbreker is de sterke wind in combibnatie met de sterke zon.

IJsdikte meting is daardoor niet nodig, a.s. maandag zullen we trachten de ijsdikte te meten als er ijs ligt.

Mededeling vrijdag 23 februari 2018

Helaas is door de sterke zon en harde wind de baan nog niet dicht zoals je kunt zien op onderstaande foto's.

Foto's zijn gisteren genomen op het eind van de middag.

Verwachting is dat er pas vanaf maandag serieuze ijsgroei zal zijn,

Het ziet ernaar uit dat het maar van korte duur zal zijn want vrijdag kans op sneeuw gevolgd door regen op zaterdag

Mededeling woensdag 21 februari 2018

Het ziet ernaar uit dat we onverwacht laat toch nog kunnen schaatsen.

De verwachting is vanaf zondag matige vorst in de nacht en daarbij overdag temperaturen onder de nul.

Wel is het zo dat de zon al vrij sterk is en daarom de ijsgroei, op het  gedeelte van de baan dat in de zon ligt, beduidend langzamer zal gaan dan normaal.

De verwachtig is dat we midden volgende week kunnen schaatsen

*********************

Vorige week is zeer onverwacht overleden ons gewaardeerd wintercommissie lid:

Jacques van Ansem

Jacques is 68 geworden, wij wensen zijn partner Mieke, kinderen en kleinkinderen veel sterke toe met het verwerken van dit verlies.

Mededeling woensdag 7 februri 2018

Gezien de weersverwachting voor de komende dagen met regen/sneeuw komende vrijdag is het de verwachting dat er niet geschaatst gaat worden.

Mededeling maandag 5 februari 2018.

De weersverwachting is aangepast met minder lage temperaturen in de nacht en wat hogere temperaturen overdag. Hierdoor is het toch onzeker geworden of er deze week nog geschaatst kan worden

Mededeling vrijdag 2 februari 2018.

Beste schaatsliefhebbers,

De laatste maal dat er officieel geschaatst kon worden was 2013 dus iedereen kijkt uit naar een periode dat we eindelijk weer eens kunnen schaatsen.

Gezien de actuele weersvoorspellingen ziet het ernaar uit dat we eind volgende week mogelijk kunnen gaan schaatsen.

Begin volgende week gaan we onze service containers plaatsen zodat we klaar zijn voor de opening van de baan. Dan is het nu nog wachten totdat het ijs voldoende dik (7 cm) is om veilig te kunnen schaatsen.

Laatst bijgewerkt donderdag 1 maart 2018

Het weer voor de komende dagen:

Het aantal bezoekers dit seizoen: