Natuurijsbaan

De natuurijsbaan van de Drunense IJsclub is gelegen aan de kruising Duinweg/Hogeschijf in Drunen.
De Drunense IJsclub  stelt zich ten doel de ijsbaan zodanig te exploiteren, dat zo vaak en zo lang mogelijk geschaatst kan worden door de leden van de Drunense IJsclub en andere gebruikers.

De Drunense IJsclub heeft geen vast clubgebouw maar maakt gebruik van ingerichte containers die tijdens een vorstperiode geplaatst worden. Er zijn een drietal containers welke dienen voor materiaal opslag, kaartverkoop en voor koek-en-zopie.

De organisatie en het beheer rondom de ijsbaan moet natuurlijk effectief verlopen. Bij de werkzaamheden die hiervoor verricht moeten worden zijn vele vrijwilligers betrokken, vooral in periodes met natuurijs. Voor de diverse taken zijn draaiboeken opgesteld, zoals
  • controle ijsvorming
  • vegen en dweilen van de baan
  • onderhoud, inrichting en bezetting entree/koek-en-zopie, en
  • organisatie kaartverkoop.
Hier zijn in principe vaste mensen (vrijwilligers) voor gevraagd, maar extra vrijwilligers zijn altijd welkom.