Wanneer baan open

Drunense IJsbaan gaat open bij 7 cm ijsdikte.

De Drunense IJsclub Dijk volgt de richtlijnen van de schaatsbond K.N.S.B. over de openstelling van de natuurijsbaan aan de Duinweg.

Deze richtlijnen houden in dat het ijs tenminste 7 cm dik moet zijn om de ijsbaan open te kunnen stellen.
Een ijsdikte van 7 cm is  minimaal noodzakelijk om de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen.
Ook is een dergelijke ijsdikte nodig om met een borstelmachine het ijs op te kunnen gaan om de ijsbaan te preparen en sneeuwvrij te kunnen houden. Aangezien de ijsbaan in een openbaar gebied ligt wordt er meestal al enkele dagen voor de officiële opening op geschaatst. Dit gebeurt echter op eigen risico en niet onder verantwoordelijkheid van DIJK.

Of er geschaatst kan worden op onze natuurijsbaan, is in perioden van vorst- te zien aan het
   verkeerslicht op de homepage:

ROOD: baan is gesloten

ORANJE: binnenkort nieuws te verwachten

GROEN: baan is geopend